Топ 6 модни тенденции за Пролет/Лято 2017

Модните тенденции за пролет/лято 2017 вече са факт, а с тях трябва да е и твоят нов стил.

На подиумите по време на Модните седмици в Париж, Милано, Лондон и Ню Йорк през есента на 2016 бяха показни вълнуващи нови тенденции, които ще следваме през тази година.

Ето и основните:

1. 80-те са на мода, а с тях и саката с подплънки!
Не е изненада, че този факт развълнува много жени. Саката с подплънки са гениален моден трик за подчертаване на талията и моделиране на женската фигура. Коя жена не мечтае за малка талия?!

1. 80-те са на мода, а с тях и саката с подплънки! Източник: www.vogue.fr

2. Наситеност от флорални мотиви
Тенденция, която вече много звезди решиха да адаптират към тоалетите си за червения килим на наградите „Златен глобус”. Акцентите с цветя може да се видят и в колекциите пролет/лято 2017 на Michael Kors, Gucci,Bottega Veneta и Prada.

Наситеност от флорални мотиви Източник: www.vogue.fr

3. Стилно съчетано с латекс
Сексапилът винаги е бил на мода, но тази година той е силно подчертан с дрехи от латекс, загатващи дързост и изкусителен характер. Комбинация от стил и сексапил с латекс присъствa в колекциите на Saint Laurent, BalenCiaga и Miu Miu.

Стилно съчетано с латекс Източник: www.glamour.co.za

4. Не толкова дръзко, но все пак ефектно тази година е голото рамо.
Без значение дали е рокля или топ, ако е с голо рамо, ще успеете да съберете погледите! С този стил Barbara Bui и Saint Laurent подчертават красотата на женското тяло, без то да бъде неприлично разголено.

Не толкова дръзко, но все пак ефектно тази година е голото рамо. Източник: www.glamour.com

5. Розово, много розово!
През Пролет 2017 розовото е любимият цвят на дизайнери като Valentino, Celine и Balenciaga. Драпираните рокли с наситен розов цвят, видени по подиума на седмицата на модата в Париж, подсказват за сладникава женственост. В същото време, този стил е характерен за уверени жени, които не се страхуват да са център на вниманието.

Розово, много розово! Източник: www.vogue.fr

6. Спортно, но елегантно.
Клинове със спортна шарка и трика от ликра с неонови цветове Versace и MaxMara комбинираха с високи сандали и елегантни чанти и аксесоари. Този тренд, наречен athleisure (от англ. athletic- атлетичен и leisure – свободно време), е вдъхновен от нарастващото мнение, че поддържането на здравословен начин на живот и спортуване е израз на себеуважение.

Спортно, но елегантно. Източник: www.vogue.fr


Вече знаете, какви са модните тенденции за 2017, така че грабвайте чантите и палтата и хайде на пазар!